RETHIMNO PLAKIAS TAXI TAKIS

 RETHIMNO PLAKIAS TAXI TAKIS - VAN TAXI 
Tel.+30.28320-31547 Mob.+30.697-7491848


Το Ρέθυμνο είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού (περιφερειακής ενότητας) της Κρήτης και 

έδρα του μητροπολιτικού ομώνυμου Δήμου της περιφέρειας Κρήτης (πρόγραμμα Καλλικράτης).

 Από το 1999 έως το 2010 σύμφωνα με την τότε διοικητική διαίρεση της Ελλάδας ήταν έδρα του Δήμου Ρεθύμνης. Εμφανίζει μεγάλη τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ οι 10.500 και πλέον ενεργοί φοιτητές καθιστούν την πόλη ιδιαίτερα ζωντανή κατά την υπόλοιπη περίοδο του χρόνου.Οπληθυσμός της πόλης ανέρχεται σε 34.300 κατοίκους (απογραφή 2011 Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά.

 RETHIMNO PLAKIAS TAXI TAKIS Tel.+30.28320-31547 Mob.+30.697-7491848

Έρχεστε στην Κρήτη; Η λύση στη μεταφορά σας είμαστε εμείς με υπευθυνότητα, ασφάλεια, πολιτισμένα και με καλές τιμές. Οι υπηρεσίες μας παρέχονται με όποιον τρόπο κι αν φτάσετε στο νησί μας (αεροπλάνο, πλοίο γραμμής ή κρουαζιερόπλοιο).
Να είστε σίγουροι ότι ένα top class, καθαρό και ασφαλές, πλήρως ασφαλισμένο όχημα έχει κανονιστει για την ασφαλή σας μετάβαση, με έναν έμπειρο και ευγενικό οδηγό.
Οργανώνουμε επίσης ημερήσιες εκδρομές ώστε να μην χάσετε καμία από της φυσικές ομορφιές του νησιού. Εσείς πείτε μας το χρόνο που θέλετε να διαθέσετε και τα ενδιαφέροντά σας και απλά απολαύστε την διαδρομή.
Η έδρα μας είναι Πλακιας Ρεθυμνου Κρήτης αλλά μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε εκτός από το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Ηρακλείου και από το αεροδρόμιο Χανίων αλλά και από τα λιμάνια Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου.
 Ενώ αναλαμβάνουμε την μεταφορά σας

 στα πιο αξιόλογα σημεία ενδιαφέροντος και σε περίπτωση άφιξή σας με κρουαζιερόπλοιο σε όλα τα λιμάνια της Κρήτης (Ηράκλειο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος) γεμίζοντας τις ώρες παραμονής σας στο νησί μας ευχάριστα απολαμβάνοντας την κρητική φιλοξενία, μαθαίνοντας την ιστορία και την ομορφιά του τόπου μας.


Ο Πλακιάς είναι παραθαλάσσιος τουριστικός οικισμός στην περιφερειακή ενότητα (πρώην νομός) Ρεθύμνου στη νότια Κρήτη. Ο Πλακιάς ανήκει στην τοπική κοινότητα Σελλίων, στη δημοτική ενότητα Φοίνικα στο δήμο Αγίου Βασιλείου. Από το 1997 μέχρι το 2010 ανήκε στο δήμο Φοίνικα, του οποίου και ήταν η έδρα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 143 κατοίκους. Στον Πλακιά λειτουργεί 8/θεσιο Δημοτικό σχολείο.Απέχει 35 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο.
 RETHYMNO PLAKIAS TAXI TAKIS Tel.+30.28320-31547 Mob.+30.697-7491848
Η περιοχή κατοικείται από την αρχαιότητα. Στη θέση του Πλακιά θεωρείται από κάποιους ότι βρισκόταν η αρχαία πόλη Λάμων ή η αρχαία πόλη Φοίνικας Λαμπαίων. Στο Πλακιά έχουν βρεθεί αντικείμενα ρωμαϊκής εποχής, ενώ στη θέση Ζωοδόχος Πηγή εντοπίστηκε μια νεκρόπολη έκτασης 5 στρεμμάτων, αλλά από τους τάφους έχουν αφαιρεθεί οι πλάκες.
Διάσπαρτες πλάκες έχουν βρεθεί στη πλαγιά και σύμφωνα με μια θεωρία, ο μεγάλος αριθμός πλακών έδωσε το όνομα Πλακιάς στην περιοχή. Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, το όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι το χωριό κτίστηκε πάνω σε μια μεγάλη πλάκα.

Ο οικισμός είναι νέος. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ή στις αρχές του 20ού αιώνα από αλιείς από τα Σελλιά Ρεθύμνης που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Η πρώτη του αναφορά γίνεται στην ελληνική απογραφή του 1961, όταν βρισκόταν στην κοινότητα Σελλίων και είχε 6 κατοίκους. Την δεκαετία του 1960 η παραλία του Πλακιά ήταν δημοφιλής προορισμός για τους χίπις. Τη δεκαετία του 1970, ο Πλακιάς γνώρισε πολύ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είχε εκπονηθεί από τον Τάκη Ζενέτο το 1967, με 1.500 κλίνες. Στον Πλακιά σήμερα είναι διαθέσιμα ξενοδοχεία, καφετέριες, ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήμα, οργανωμένες παραλίες και ταχυδρομείο Παράλληλα, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις των θαλασσίων αθλημάτων.